2018 Volvo XC60

Volvo XC60 bylo naposledy aktualizováno v roce 2014. Devět let po svém uvedení na trh, se automobilka rozhodla, že je na čase přijít s novou generací. Na co se můžeme těšit? Volvo slibuje nový design jak v interiéru, tak exteriéru. Dále čekáme nové bezpečnostní systémy, aktualizované ovládání a spousty dalších úprav.

Silueta je stejná, ale má nové křivky

Nové XC60 má stejný tvar jako předchůdce, ale je vybavena novými prvky. V přední části je mřížka mnohem výraznější a je umístěna přímo na špičce nosu. Také má svislé latě namísto horizontálních, jak tomu bylo u předchozího modelu. Dolní spoiler má větší prostor a je více zapuštěný.

V zadní části je XC60 více sportovní a má nové LED světla. Celkově je nová generace stejně elegantní a krása, jako ta předchozí. Nabízí však více agresivity a fresh energie, kterou ceníme.

Odklon od současného modelu je patrný v interiéru

Vnitřek nové XC60 je velký odklon od současného modelu. Interiér byl výrazně přepracován a nabízí nové prvky, umístění, materiály i design. Cestující ocení i výrazný prostor jak pro nohy, tak pro své věci. Úložnému prostoru byla věnována značná pozornost. Nová generace nabízí prémiové materiály, krásný design a luxusní pocit během jízdy. Interiér nového Volva XC60 nemůžete nemilovat.

Motory, které budou novinku pohánět

Co bude novou generaci pohánět je celkem záhadou. Potvrzené informace obsahují pouze dva dieselové motory, benzínový motor a jeden hybridní kousek. Zda přibydou i další možností se dozvíme v průběhu času. Nejslabší motor nabídne 190 koňských sil a nejsilnější v sobě ukrývá na 407 koní. U nejvýkonnějšího motoru známe i zrychlení z nuly na sto, které zvládne za 5,3 vteřiny.

Nová generace Volva XC60 nabízí evoluční design, který je skvělý především v interiéru a s porovnáním s aktuálním modelem se jedná o skutečnou pecku. Možná bychom ubrali na polstrování, ale jinak jsme se vším spokojeni. Jedinou smutnou zprávou je, že si musíme na tento model ještě nějakou chvíli počkat.